B & B Fruitbedrijs Stek B & B Fruitbedrijs Stek



Schouwen-Duiveland is het noordelijkste eiland van Zeeland.Door bruggen en dammen verbonden met het vasteland is het goed bereikbaar vanuit alle richtingen. De bekendste verbindingen zijn de Zeelandbrug en de Stormvloedkering over de Ooster-schelde. Alleen bij extreem hoge waterstanden wordt deze laatste gesloten, waardoor de getijdenstroom behouden is gebleven. Bij eb is het mogelijk om zeehonden te zien liggen op de zandbanken, maar ook elders treft men een unieke flora en fauna.   
B & B Fruitbedrijs StekB & B Fruitbedrijs Stek

 

Halverwege de Stormvloedkering bevindt zich het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Het hier gevestigde attractiepark staat geheel in het teken van het element water... water in al zijn verschijningsvormen. Een belevenis voor jong en oud. Schouwen-Duiveland is uitermate geschikt om per fiets te ontdekken. U vindt hier een gevarieerd landschap: polders omringd door dijken, bos- en duingebieden, vele kilometers waterkant en pittoreske dorpjes van verre herkenbaar aan hun kerktorens. Overal treft men uitgezette wandelroutes en ruiterpaden die voeren door interessante gebieden.

B & B Fruitbedrijs Stek B & B Fruitbedrijs Stek

   

De stadjes Zierikzee en Brouwershaven kwamen tot bloei in de middeleeuwen. Nog steeds stralen de monumentale huizen aan de haven een grote rijkdom uit. De kerktoren van Zierikzee, ook wel de stompe toren genoemd, had de hoogste toren van Nederland moeten worden... maar de geschiedenis had een ander lot in petto. Ook de dorpen op Schouwen-Duiveland hebben u veel te bieden: In de Westhoek vindt men Renesse en Haamstede. Zij bieden bezoekers een meer eigentijds vermaak. Deze badplaatsen zijn echter vooral bekend geworden door hun ligging aan zee: meer dan 17 kilometer strand en in de zomer de meeste zonuren van Nederland!

klik hier voor meer informatie!